Tein sittenkin tänään sen Sacher kakun, parempaa se onkin sitten huomenna, kun on tekeytynyt kunnolla. Uunissa se on vielä tovin, pian on kypsä.

Huomenna sitten saan tietää millaiselta tämä kakku maistui saanko kehuja tai haukkuja... saas nähä miten käy ;)

Noh en sitten saanut haukkuja vaan kehuja, taivaallista kuulemma oli, parempaa kuin leipomossa, syystä,että, suklaa kuorrutus ei ollut liian paksu. Tulee ähky olo, kun on liikaa. No hyvä, että kakku kelpasi :)

Tässä on kuva, kun palanen oli vielä jäljellä.

        1349231.jpg

Pohja:
3 dl sokeria
150 g voita
150 g taloussuklaata
ripaus suolaa
4 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja
1,75 dl karkeita vehnäjauhoja
4 rkl maitoa
4 valkuaista
kostuttamiseen appelsiinimehua
300 g aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:
170 g taloussuklaata
100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä


Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja hieman suolaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita pieninä annoksina sulaneeseen suklaaseen pari lusikallista vaahtoa ja maito. Tämän jälkeen suklaan voi lisätä voi-sokerivaahtoon, ilman että se muuttu rakeiseksi.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Vaahdota valkuaiset erikseen ja käännä ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn pyöreään vuokaan. Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia.

Anna kakun jähtyä ennenkuin kumoat sen vuoasta. Halkaise, kostuta tilkkasella appelsiinimehua ja levitä väliin kerros aprikoosimarmeladia. Levitä loput marmeladista kakkupohjan pintaan ja reunoille.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää nokareittain huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vesi. Kaada haalea kuorrutus kakun päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi myös reunoille.

Tarjoa kakku viileänä kermavaahdon kanssa.