Ajattelin tänään tehä kinkkupiirakan, se oli todella helppo ja nopea tehä.

       kaupassa katselin, että olisko purjoa ja löytyihän sieltä toki, mutta oli niin iso pakkaus etten viittinyt ostaa, kun käyttäisin vain tähän piirakkaan sen. Purjoa ei tosin aina löydä, tie sitten minkä takia...

                              Laitoin sitten punaista paprikaa.

Pohja

150 g voita t. margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl vettä


Täyte

100 g kinkkua
50 g aurajuustoa
300-400 g Emmental-juustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
valkopippuria


Nypi rasva ja vehnäjauhot sekaisin. Sekoita joukkoon suola ja vesi ja anna olla jääkaapissa, kunnes täyte on valmis.

Paloittele kinkku ja raasta Emmental-juusto karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma ja valkopippuri. Ota taikina jääkaapista ja levitä voidellulle piirakkavuoalle. Laita taikinan päälle paloiteltu kinkku, murenna siihen Aura-juustoa ja ripottele päälle Emmental-juustoraaste. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle ja paista uunissa, n. 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kullan ruskea. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Lisäksi voit tarjota  vaikka vihersalaattia.