Tämän kassin olen tehnyt tätä ohjetta käyttäen. Sain tämän valmiiksi jo viime vuoden puolella, mutta ajattelin sen nyt laittaa tänne.

Valmiin kassin mitat n. 30 x 25 cm 

Lanka Novita Huopanen 250 g ruskeaa.

Pyöröpuikot ( 60 cm) nro 10. Virkkuukoukku  nro 3½ tai 4

Muut tarvikkeet  ruskea iso nappi

Tiheys 12 s ja 15 krs sileää neuletta = 10 cm

Mallineule 
Sileä neule suljettuna neuleena:
neulo kaikki kerrokset oikein

Huomioi 
Ohjeessa on huomioitu n. 40 % kutistuminen alkuperäisestä koosta

Luo 84 s ja neulo sileää neuletta suljettuna neuleena. Kun kpl:n korkeus on 45 cm, päättele silmukat.

Ompele pohjasauma.

Luo sankaa varten 2-kertaisella langalla 6 s ja neulo nyöriä seuraavasti: (työn op) neulo 6 s oikein, vedä neulotut s:t puikon oikeaan reunaan ja neulo 6 s oikein. Jatka näin neulomatta  nurjia krs:a kunnes nyörin pituus on n. 125 cm. Neulo toinen nyöri samoin.


Leikkaa esim. muovipussi levyksi ja aseta se tasaisesti kassin sisään. Ompele muovi kiinni kassin sisään pitkillä harsin pistoilla puuvillalangalla (esim. Novita Kotiväki tai Tennessee). Ompele laukun suut vastakkain kiinni siten että, kassin sisällä olevaa muovia jää myös ulkopuolelle. Huovuta  kassi ja sangat pesukoneessa. Käytä kirjopesuohjelmaa 40 °C ja tavallista pyykinpesuainetta. Laita koneeseen lisäksi vähän muuta pyykkiä kuten esim. kaksi pyyheliinaa. Varo kuitenkin täyttämästä konetta liikaa. Eri pesukoneissa villa voi huopua eri tavalla. Pesun jälkeen poista muovit ja vedä kassia muotoonsa. Kiinnitä sangat kassin yläreunaan.

1356282.jpg