Tämä Palvola oli kyllä hyvää, nam! Ei liian äkki makeaa, mitä vähän epäilin, vaikka tuohon laitetaan hieman etikkaa.
Tarjosin tänään tuota ystävilleni. Heidänkään mielestä ei ollut liian makeeaa, mitä marengista voi aina kuvitella... tähän siis tulee hieman etikkaa niin se sitä makeutta poistaa hieman.
Oiva helppo ja kaunis tarjottava missä juhlissa tahansa ja vaikka viikonlopun kunniaksi ;)
8- 10 palaa
Pohja
4-5 huoneenlämpöistä kananmunanvalkuaista
1tl etikkaa
2 1/2dl sokeria
2tl maissitärkkelystä käy myös perunajauho.
1tl vaniljasokeria
Täyte
3dl kuohukermaa
2rkl sokeria
1/2 l (n. 250g) mansikoita Pakaste mansikat myös käyvät hyvin.
Koristeluun
2-3 kiiviä
Laita uuni 175 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Leikkaa paperin kulmiin viillot, se on helpompi sitten muotoilla.
Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi suuressa kulhossa. Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita loppu sokeri, maissitärkkelys tai perunajauho (kumpaa sitten käytätkin) ja vaniljasokeri keskenään. Ja lisää se vaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty ja vaahto on kovaa, levitä se leivinpaperille.
Paista marenkia uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Sokeroi marengin pinta ja kumoa merenki leivinpaperille. Poista leivinpaperi, jonka päällä merenki paistettiin. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma, lisää sokeri ja levitä kermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle. Paloittele mansikat ja levitä palat pohjan päälle.
Kierrä pohja löysähköksi rullaksi. Laita rulla tarjoiluvadille ja koristele se kiiveillä. Voit myös tarjoilla pavlovan mansikoiden ja mustikoiden kanssa.
Ei kannata sitten pelästyä, kun pinta ei ole sileä, marenki murenee aina näin :)
Koristelulla siitä selviää ;)
Herkku sisältä
perjantai, 16. toukokuu 2008
Kommentit