Simaa tein eilen ja tänää sen pullotin. Viime vuonna en tehnyt simaa ja nyt tänä vuonna ajattelin, että nautiskellaan munkit siman kanssa.

Rusinoita en pullon pohjalle laittanut, minusta niitä ei välttämättä sinne tarvi laittaa...

Aito kotitekoinen sima on kyllä parasta! Ja sitä ei ole vaikea valmistaa.

Joko sinun simasi on odottamassa pullotusta tai jo valmiina?

Tein tämän ohjeen mukaan oman simani paitsi jätin ne rusinat pois, kun pullotin.

Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan sokereiden kanssa. Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä.

Liota vesitilkkaan hiiva ja lisää se kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1tl sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua.

 

1502864.jpg