No niin nyt on lepäilty ja alkaa tuo flunssakin olla melkeinpä ohitse aivastelua ja niistämistä lukuunottamatta. Ensi viikolla pääsee jo harratusten pariin uimaan jne.

Ajattelin tänään valmistaa vähän jotain makeaa ja kun suklaasta pidän kovasti niin tein suklaatoffeeta, nam!

Tämä on oiva piristys näin taudin jälkeen :)

1413375.jpg

                                              

Suklaiset toffeet
(noin 40kpl)

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 rkl Fazer kaakaojauhetta
25 g voita tai margariinia


Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe paksupohjaiseen kattilaan. Sulata ainekset ja sekoita seos tasaiseksi. Keitä seosta kunnes se sakenee, noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Seos on valmista, kun tippa seosta jähmettyy kiinteäksi, kun tiputat sen kylmään veteen. Sekoita joukkoon rasva ja kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15-20 cm).

Kun toffee alkaa jähmettyä, leikkaa se neliöksi terävällä veitsellä. Kääri palat sellofaaniin ja säilytä viileässä. Voit halutessasi kaataa toffee-massan myös suoraan pieniin karkkivuokiin.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä valmiin toffee-massan joukkoon myös noin 0,5 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta.
 
Näitä on kiva antaa vaikka lahjaksi.