Olin ystävien kanssa piknikillä kallioilla meren äärellä hienossa säässä. Ja nauteimme vappubrunssin herkkujan kera. 

Minusta vappu olisi vielä ihanampaa, kun se olisi vähän pidempään kuin tavallisesti, no mutta on edes tämän pituinen :)

 

Tarjolla oli perinteisesti itsetehtyä perunasalaattia, broiler-feta salaattia, yrttipatonkia, raikkaita hedelmiä ja kuohuvaa.

 Jälkiruoan ajattelimme nauttia jossain kahvilassa ja  poikettiin ihanaan pieneen kahvilaan, jossa saa jätskiä. Kahvilassa on myös herkullisia kahvilan omistajan tekemiä makeita piirakoita. Kahvila aukeaa aina näin  vapppuna ja on auki aina kesään asti.Eli Oli oiva tilaisuus mennä tuonne piknikin jälkeen.

 

1515507.jpg

Laitan tähän vielä patonki ohjeen

 

2 1/2 dl vettä 25 g hiivaa 1 rkl öljyä pieni loraus siirappia yrttejä, itse laitoin vain ruohosipulia. 1 tl suolaa n. 6 dl vehnäjauhoja

 

225 °C 20-30 min.

Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon. Sekoita.

Mittaa joukkoon öljy, suola, loraus siirappia, yrtit ja jauhot. Alusta taikina hyvin ja anna kohota n. 30 min.

Leivo taikinasta kaksi pötköä ja nosta pellille ja kohota. 

Paista uunissa keskitasolla 20-30 min 225 asteessa.