Nyt taas on omppujen aika ja täytyi siis tehdä ihanaa piirakkaa. Saa sitten sitä pakkaseenkin ja sieltä voi ottaa, kun kahvia tekee mieli keittää itselle ja vieraille.
Omppuja tuli tosi paljon tänäkin vuonna, ehkä liikaakin, mutta käytän niin paljon hyödyksi kuin vain mahdollista.
Tätä tuli pellillinen ja tästä saa sitten kaikenkokoisia paloja mitä tykkää leikata.
Ohje tähän on...
4 kananmunaa2 dl sokeria2 tl leivinjauhetta5 dl vehnäjauhoja1 dl juoksevaa margariinia1 dl maitoa1,5 l omenoita viipaloituna päälle(kuorittuna)Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijan avulla nostellen juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Laita viipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunissa keskitasossa 200 asteessa n.20-30 min.Ihanan hyvä vaniljakastike4 dl maitoa1 kananmuna2 rkl sokeria2 tl perunajauhoja1 rkl vaniljasokeria2 dl kermaa vaahdotettunaVatkaa kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä. Jäähdytä kastike välillä sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota kerma ja sekoita se kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Hyvää viikonloppua!!
Kommentit