Tein pitkästä aikaa rahkaa ja laitoin marianne crushin raeatta sekaan, oli hyvää.
Sitten mieleeni tuli, että voisin vielä tehdä mokkapaloja, kun en ole niitäkään pitkään aikaan tehnyt.
Ohje ei vaikea, voin silti sen myös laittaa tähän...
Marianne rahka
1 prk Flora vispiä
2prk rahkaa
Marianne crushia maun mukaan, itse laitoin n.100g
Mokkapalat
3 munaa 3 dl sokeria 200 g sulatettua voita 2 dl maitoa 5 dl vehnäjauhoja 3-4 tl leivinjauhetta 3 tl vanilliinisokeria 2-3 rkl kaakaojauhettaKuorrutus
- 4 dl (225 g) tomusokeria
- 5 rkl sulatettua voita tai margariinia
- 5 rkl vahvaa kahvia
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2tl vanilliinisokeria
päälle kookoshiutaleita / nonparelleja / rae- tai tomusokeria
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C: ssa 15-20 min.
Sekoita kuorrutuksen aineet liedellä kattilassa ja kaada jäähtyneen kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle koristeet.
Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy tervällä veitsellä neliön muotoisiksi paloiksi.
Kommentit