Olen kauan ihaillut noita kuorrutettuja Cupcakes leivoksia. Leivoksilta ne ainakin näyttävät :) Amerikassa nämä nimetään usein vain  muffineiksi. Meillä täällä ei ole niin kuorrutettuja. Mutta maassa maan tavalla ;)

No nyt sitten ajattelin vihdosta viimein tehdä, kun illalla tulee ystävä kylään. Maistoin jo yhden, kun en voinut vastustaa kiusausta ja hyviä ne ovat niin kuin kaikki makeat leivokset tai ne muffinit ;)

Muuta...

Ajattelin tilata sellasen hyvän kakku leivonta kirjan kirjakerhosta, kun siihen kuulun. Siellä on kaikkia ihania kakkuja mitä sitten voisi kokeilla, kun näillä pääsi jo tässä alkuun. Sormet syyhyää siihen malliin, että pakko on kokeilla lisää. Ja kun tässä on kesäkin tulossa, niin on hyvä harjoitella jo vähän, kun on joitain juhlia tulossa. Ja toki teen juuri siksi, kun on niin mukavaa kokeilla kaikkea erilaista ja tietysti tulee enemmän tehtyä, kun on kunnolla aihetta.

 

1477028.jpg

100 g pehmeää voita (margariinikin käy)
100 g pehmeää tuorejuustoa
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl tosi hienoa sokeria (esim siro)
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1. Kuumenna uuni 175 C:een.
2. Vuoraa 12 koloisen muffinipellin kolot paperisilla vuoilla (ei välttämättä tarvitse)
3. Vaahdota voi, juusto, sitruuna( tai muu maku mitä sitten käytätkin sitruunan tilalla), sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Ja sekoita vain sen verran että ainekset on tasaista taikinaa.
5. Jaa taikina muffinivuokiin.
6. Paista uunissa n 25 min.
7. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään
Kun muffinit on jäähtyny, kuorruta ne sitruuna-tuorejuustokuorrutuksella ja nauti.

 Sitruunainen tuorejuustokuorrutus


50 g pehmeää voita
100 g pehmeää tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1. Vatkaa kaikki ainekset kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
Riittää 12 muffiniin.

Jos haluat tehdä kermasta kuorrutteen niin sekin käy ja voit halutessasi värjätä kerman elintarvikevärillä tai  vaaleanpunaisella tomusokerilla.Koristele halutessasi vaikka nomparelleilla.

Kehitin vähän erilaisen ohjeen ja käytin tuota edellistä ohjetta kuorrutukseen eli flora vispikermaa ja mansikan makuista tomusokeria.