Täyttyi näillä herkuilla. En ole ennen tehnyt juustokakkua ja ajattelin kokeilla. Hyvähän siitä tuli ja maistui

 kyllä. Sitten laitoin myöskin persikka piirakkaa vanilja vaahdon kera.

1400487.jpg

1400474.jpg

Juustokakun ohje

10 annosta

Pohja

125 g rasvaa

1 dl sokeria

1 kpl muna

3 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin sunnuntai vaniljalla maustettua)

1 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

5 isoa munaa tai 6 pientä

2 dl rahkaa

 

Päälle

4 dl vadelmia

1,5 dl vettä

0,5 dl hyytelösokeria

Pohja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja viimeiseksi jauhoseos. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa ainakin täytteen valmistamisen ajan.

Täyte

Notkista tuorejuusto. Sekoita sokeri ja jauhot keskenään ja lisää tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää lopuksi rahka ja hunaja. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa 1,5 tuntia. Peitä pinta foliolla, jos se alkaa tummua. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista niin kauan, että kakku on keskeltäkin kypsä, noin 20 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun jäähtyä uunissa. Näin voit välttää kakun pinnan halkeamisen. Kun kakku on jäähtynyt, jätä se vuokaan ja peitä kelmulla. Pidä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli. Koristele marjoilla.

Katkaise virta ja anna kakun jäähtyä uunissa. Näin voit välttää kakun pinnan halkeamisen. Kun kakku on jäähtynyt, jätä se vuokaan ja peitä kelmulla. Pidä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli.

Koristelu

Koristele marjoilla. Koristelin viinirypäleillä ja mansikoilla, siis voipi laittaa mitä hedelmiä tai marjoja vain

Valmista päälle hyytelö. Mittaa vesi ja hyytelösokeri kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Sivele hieman jäähtynyt hyytelö marjojen päälle.

 

 

1400481.jpg

1400466.jpg